// /*---header---*/ /*---Breddning---*/

Viskan Spa - MADE IN SKENE, VÄSTERGÖTLAND, SWEDEN

 

Skalet- marknadens tjockaste
Det viktigaste på ett spabad är skalet. Odiskutabelt. Därför har Viskan Spa valt att satsa på marknadens tjockaste akrylskiva från den bästa leverantörer. Akrylskivan är 50% tjockare än normalt och förstärkts med flera lager av polyuretan (PUR) för maximal styrka. Detta reducerar även ljudet samt fungerar som ett extra lager isolering och är mycket bättre för miljön än traditionell glasfiberförstärkning. 

Sittdjupet- djupare än konkurrenternas 
Att bada ute på vintern är kanske det bästa badet du kan göra. Men då gäller det att du sitter bra och tillbakalutad med vatten över axlarna- annars blir dt kallt och tråkigt. Att vi i Skandinavium dessutom är lite längre gör designen och sittdjupet extra viktigt. Det är därför ett Viskan spabad är lite djupare än de andra baden på marknaden- provsitt och testa själv!

Unikt driftsäkert system- långa varma bad året om
Viskan Spa använder Balboa watergroup som leverantör av styrstystem. Förutom att Viskan spa valt att använda titaniumvärmare för längre livslängd av värmaren på de flesta av spabaden har Balboa också tagit fram ett unikt styrsystem åt Viskan Spa. De är de enda som har deras senaste och mest driftsäkra system där du kan köra massagepumparna samtidigt som värmaren värmer ditt badvatten. Detta är ett måste i vårt nordiska klimat. Om inte tappar vattnet temperaturen mycket fort- oavsett vilken isolering du har i sidan på badet. 

Locket- marknadsledande
Viskan Spa har även ett av marknadens i särklass bästa lock – och värmen stiger som bekant uppåt. Locket är tjockt och gjort av en högdensitetscellplast som till skillnad mot de flesta övriga premiumlock på marknaden även har mycket god isolationsförmåga efter några år. 
Isolering- energisnål & SP-testad
Viskans spabad är dokumenterar energisnåla, tack vare flera lager av isolering och luftbarriärer likväl som vi återanvänder värmen från spabadets pumpar. En annan fördel med isoleringen är att spabaden är mycket servicevänliga och lätta och sköta, vilket kan spara dig många tusenlappar i framtiden. 
Låg energikostnad + servicevänligt= bästa möjliga driftsekonomi

Rent vatten- renare än dricksvatten
Ett friskt och rent vatten är förutsättningen för att du skall kunna njuta och trivas med ditt spabad. För att uppnå så rent vatten som möjligt med minimalt användande av diverse kemikalier så har Viskan Spa tagit fram ett unikt system; Aqua Clear System. Här är de unika med antiantibakteriell slang, AOP – avancerad oxiderings-process (ozon & UV-C-ljus som när det kombineras rätt skapar den kraftfullaste, icke kemikaliska reningen av dricksvatten), kraftfulla filter och energisnål och programmerbar cirkulationspump.

Kvalitetskomponenter- detaljer gör skillnad
Det är de små sakerna som tätningar, o-ringar, packningar och till och med silikon och lim som gör en stor skillnad. Att använda rätt produkter för rätt ändamål är helt avgörande för hur väl ditt spabad kommer att hålla. Viskan Spa använder Vitron-tätningar till pumparna som är fyra gånger bättre än traditionell EPDM-tätning. På flertalet av Viskans spabad använder vi en mycket säkrare monteringsmetod gällande massagejetsen som eliminerar silikon och mutter och därmed läckage på grund av för dålig eller föråldrad silikon och/eller plastmutter.