// /*---header---*/ /*---Breddning---*/

Novitek – garanterat finsk kvalitet från Salo, Finland. 

I Salo, Finland designar och bygger Novitek spabad för det nordiska klimatet. Novitek grundades av Riisto Piakkala 1992 i Salo. Idag är det hans son Petri som leder och driver företaget frammåt.

Novitek jobbar med kompromisslös kvalitet i allt de gör, teknik, material och service. De erbjuder en oförglömlig badstund – gång på gång, året runt och i många är framöver. 

 

Med ett spabad från Novitek inköpt hos oss på Spa & Bad Interiör har du nära till det du kan tänkas behöva till ditt spabad. Eller vad sägs om service, support, reservdelar och tillbehör? Med andra ord får du ett tryggt och enkelt spabadsliv!

 

Varför ett Novitek? 

Badandet är ingen teknikgren. Tillverkningen är det. Låt oss ta hand om tekniken så att du kan fokusera på att njuta!

Baden tillverkas i egna fabriken i Salo och i produktionen av Noviteks spabad används enbart de bästa  materialen och komponenterna. 

Botten är tillverkad av ABS -plast och stommen byggs i aluminium som fördelar vikten av vattenmassan jämt. Baden isoleras med polyurentanskivor, Finnfoam både i botten och på sidorna.  Spabadens styrenheter kommer från amerikanska Balboa.

Med hjälp av komponenter och isolering av hög kvalitet tål de även de hårdaste vintrarna och gör det mycket energieffektivt. 

Spabaden har även ett frostskydd som gör att alla pumparna börjar gå automatiskt om temperaturen i spabadet sjunker under 7,5 grader med det säkras att spabadets vatten inte fryser. Till det mest krävande väderförhållanden kan spabadet utrustas med en extra värmare på 3 kW. Extravärmaren värmer vattnet snabbare och kan hålla inställd temperatur jämnt även då man badar i kraftig kyla